Aktualności

Teoria i praktyka nowej piramidy żywienia według PHILIPIAK MILANO

Według zaleceń przedstawionych w nowej Piramidzie Żywienia i Aktywności Fizycznej Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) warzywa i ruch stanowią podstawę diety. Dorosły człowiek powinien spożywać minimum 400 gramów warzyw dziennie, najlepiej w pięciu porcjach. Najzdrowszą formą przygotowania warzyw, jest podanie umytych surowych bądź, jeśli konieczna jest obróbka cieplna – stosowanie takich technik ich przetwarzania jak; gotowanie na parze, pieczenie czy grillowanie na patelni groszkowej. Takie formy przetwarzania pozwalają zachować większość zawartych w warzywach substancji odżywczych. Jednak według badań przygotowanych przez TNS dla Philipiak Milano jedynie 14% Polaków gotuje swoje posiłki na parze, podczas kiedy aż 62% Polaków ciągle gotuje mięso i warzywa w wodzie. Zdaniem ekspertów  spotkania „Teoria i praktyka nowej piramidy żywienia” złe nawyki wynikają z niewiedzy i braku inspiracji kulinarnych. Podczas warsztatów marki Philipiak Milano, temat omówili a następnie przedstawili swoje propozycje żywieniowe praktycy i teoretycy żywienia: prof. Wiktor Szostak z Instytutu Żywności i Żywienia, Kamila Szczepaniak dietetyk Twoja Klinika oraz szef kuchni Karol Okrasa.

Podczas spotkania ekspertów i ambasadorów marki Philipiak Milano zasady zdrowego żywienia zilustrowane w nowej Piramidzie Żywienia i Aktywności Fizycznej przedstawił prof. Wiktor Szostak z Instytutu Żywności i Żywienia. W podstawie Piramidy – 2016 umieszczono warzywa i owoce, czym różni się ta Piramida od poprzedniej z 2009 roku. Ta zmiana, zdaniem eksperta, uzasadniona jest nagromadzoną w ostatnich latach liczbą publikacji dowodzących głównej roli tych produktów w profilaktyce miażdżycy. Odgrywają one również pewną rolę w profilaktyce nowotworów złośliwych, choroby Alzheimera, zwyrodnienia plamki żółtej na dnie oka, zaćmy i innych. U podstawy piramidy uwidoczniono także dla przypomnienia różne formy aktywności fizycznej ,  ponieważ pomaga ona w profilaktyce otyłości, cukrzycy i miażdżycy. Według zaleceń przedstawionych w nowej Piramidzie dorosły człowiek powinien spożywać minimum 400 gramów warzyw dziennie, najlepiej w pięciu porcjach.  Zalecenia naukowców skomentowała dietetyk kliniczny Kamila Szczepaniak z Twojej Kliniki. Podkreśliła, że problemem większości pacjentów zgłaszających się do dietetyka jest bardzo często spożywanie niewystarczającej ilości warzyw i owoców. Większość spośród blisko 300 przebadanych przez Twoją Klinikę w ciągu ostatnich dwóch miesięcy pacjentów deklaruje zjadanie co najwyżej jednej lub dwóch porcji warzyw dziennie. Zdecydowanie częściej wybierają też owoce niż warzywa.


- Przyczyny takiego stanu rzeczy są różnorakie. Przede wszystkim decydują niewłaściwe przyzwyczajenia wyniesione z domu rodzinnego, brak elementarnej wiedzy dotyczącej wartości odżywczej warzyw i owoców oraz ich roli w profilaktyce wielu współczesnych schorzeń na tle żywieniowym. Nie trudno też u pacjentów zauważyć brak pomysłów na atrakcyjne potrawy z wykorzystaniem warzyw oraz nieznajomość zalecanych technik kulinarnych – powiedziała dietetyk Kamila Szczepaniak z Twojej Kliniki.




Jak pokazują badania przeprowadzone w październiku 2014 roku przez TNS dla marki Philipiak Milano, większość Polaków nie stosuje właściwych technik przygotowania potraw. Jedynie 14% Polaków gotuje swoje posiłki na parze, podczas kiedy aż 62% ciągle gotuje mięso i warzywa w wodzie doprowadzając tym samym do utraty walorów smakowych i wielu substancji odżywczych.




Aby teorię żywienia połączyć z praktyką gotowania eksperci oraz szef kuchni Karol Okrasa zaprosili wszystkich uczestników do wspólnego gotowania. Zaprezentował także jak dzięki wykorzystaniu naczyń Philipiak Milano można szybko i łatwo przygotować warzywa na parze bądź grillowane bez tłuszczu na patelni groszkowej.




O roli sposobów gotowania wypowiedział się również Tomasz Lis, rzecznik prasowy marki Philipak Milano, włoskiego producenta naczyń kuchennych. – Nasze naczynia od blisko 50 lat służą zdrowemu odżywianiu Europejczyków. Od 15 lat oferujemy je także w Polsce i przez cały ten czas pragniemy być  dla Polaków przewodnikiem po zdrowym stylu życia . Dlatego cieszymy się, że podczas spotkania teoretyków i praktyków żywienia mogliśmy być partnerem dla jednych jak i dla drugich. Gotowanie na parze oraz możliwość smażenia i grillowania bez tłuszczu to jedne z kilku funkcji naszych naczyń, które ułatwiają dbanie o zdrowie – podsumował wydarzenie Lis.




Oto dziesięć kluczowych zasad zdrowego odżywiania według Nowej Piramidy Żywienia i Aktynowości Fizycznej.



  • Spożywaj posiłki regularnie (4-5 posiłków dziennie co 3-4 godziny).

  • Warzywa i owoce spożywaj jak najczęściej i w jak największej ilości, co najmniej połowę, tego co jesz??. Pamiętaj o właściwych proporcjach: ¾ - warzywa i ¼ - owoce.

  • Spożywaj produkty zbożowe, zwłaszcza pełnoziarniste.

  • Codziennie spożywaj co najmniej 2 duże szklanki mleka. Możesz je zastąpić jogurtem, kefirem i częściowo serem.

  • Ograniczaj spożycie mięsa (zwłaszcza czerwonego i przetworzonych produktów mięsnych do 0,5 kg/tyg.). Jedz ryby, nasiona roślin strączkowych i jaja.

  • Ograniczaj spożycie tłuszczów zwierzęcych. Zastępuj je olejami roślinnymi.

  • Unikaj spożycia cukru i słodyczy (zastępuj je owocami i orzechami).

  • Nie dosalaj potraw i kupuj produkty z niską zawartością soli. Używaj ziół – mają cenne składniki i poprawiają smak.

  • Pamiętaj o piciu wody, co najmniej 1,5 l dziennie.

  • Nie spożywaj alkoholu.


















  • GWIAZDKA PEŁNA MAGII

    Mikołaj, malowanie bombek, prezenty pod choinką, warsztaty kulinarne dla najmłodszych i przede wszystkim uśmiechnięte dzieciaki to świąteczna Gwiazdka pełna magii .

  • WIELKA UCZTA WARSZAWSKA Z PHILIPIAK MILANO

    Dziękujemy za wspólną Wielką Ucztę Warszawską. Dwa dni zdrowych pyszności, ponad 60 stoisk i tłumy dobrze najedzonych i zadowolonych gości.

  • JUBILEUSZOWA EDYCJA EUROPY NA WIDELCU

    Dziesiąta edycja Europy na widelcu za nami. 5 dni kulinarnych podróży, jarmarku produktów regionalnych, wydarzeń dla najmłodszych z okazji Dnia Dziecka i wiele innych atrakcji, które na długo zostaną w naszej pamięci.

  • WROCŁAWSKIE ŚWIĘTO KULINARNE - EUROPA NA WIDELCU 2017

    To już nasz drugi udział w tej imprezie i nie przestajemy być pod wrażeniem. Piękny Wrocław, parada kucharzy, oraz ceremonia oficjalnego otwarcia którą poprowadzili Robert Makłowicz i Piotr Bikont… i oczywiście wszystkie smaki Europy, na długo zostaną w naszej pamięci.

  • WARSZTATY KULINARNE Z KASIĄ STUHR

    Kasia Stuhr, dietetyczka, żona znanego aktora Macieja Stuhra poprowadziła warsztaty kulinarne dla kobiet z marką Philipiak Milano.

  • MISTRZOSTWA SZEFÓW KUCHNI PHILIPIAK MILANO 1967

    Pod patronatem szefa kuchni Giancarlo Russo i marki Philipiak Milano, w Busku Zdroju odbyły się mistrzostwa Polski szefów kuchni w kategorii kuchnia włoska.

  • Philipiak Polska z nagrodą Wiktoria.

    Philipiak Polska, dystrybutor produktów marki Philipiak Milano w Polsce otrzymał prestiżową nagrodę Warszawskiej Izby Przedsiębiorców – Wiktorię.

  • Marka Philipiak Milano została partnerem merytorycznym książki Kingi Rusin

    Nasza marka została partnerem merytorycznym nowej książki Kingi Rusin.

  • Darmowa aplikacja do zdrowego gotowania. Już dostępna.

  • Philipiak Milano na pikniku Radia Kolor

  • news/milion mini.jpg

    Nowy serwis o zdrowym życiu. Zapraszamy!

  • news/viamoda.jpg

    Laboratorium smaku Philipiak Milano i Viamoda

    3 października br. mieliśmy przyjemność gościć 16 finalistek konkursu Miss World Poland, które poznawały techniki zdrowego gotowania prezentowane przez ambasadora naszej marki Szefa Kuchni Giancarlo Russo

  • news/Philipiak Milano - Przez żołądek do zdrowia.jpg

    Premiera programu "Przez żołądek do zdrowia"

    Na przykładach osób, które mają problemy zdrowotne, twórcy programu określają jaką rolę odgrywa odżywianie w prewencji i leczeniu wielu chorób. Na nowo odkrywamy dawną mądrość Hipokratesa: „Jedzenie powinno być lekarstwem, a lekarstwo jedzeniem”. Wszyscy wiemy jak ważna jest odpowiednia obróbka termiczna, dlatego w kuchni - Szymon Szlendak i naczynia Philipiak Milano.

  • news/mediolangood.jpg

    Warsztaty w Mediolanie

    Dziennikarze i blogerzy poznali proces produkcyjny naczyń oraz dowiedzieli się jaka jest historia marki Philipiak Milano

  • news/akogo.jpg

    XXXIII Obiad Czwartkowy z Fundacją Akogo?

    Razem z naszymi gośćmi dysktowaliśmy o modnej ostatnio diecie bezglutenowej

  • news/buudzik.jpg

    XXXII Obiad Czwartkowy na rzecz Kliniki Budzik

    Dietetyk dr hab. Dariusz Włodarek łamał stereotypy żywieniowe dotyczące „leczenia” recepturami naszych babć.

  • news/naparze.jpg

    Tylko 14 proc. Polaków potrafi gotować na parze

    Polacy chcą się zdrowo odżywiać, ale nie przywiązują wagi do tego, w jaki sposób przygotowują posiłki – wynika z badań TNS Polska. Tylko 14 proc. potrafi gotować na parze, a 2 proc. smaży bez tłuszczu. Nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że smażenie w głębokim tłuszczu czy gotowanie w wodzie powoduje, że świeże produkty tracą najcenniejsze właściwości. Duże znaczenie ma też używanie odpowiednich naczyń

  • news/jesienk.jpg

    Philpiak Milano dla zwycięzców Śląskiej Jesieni Kulinarnej

    Philipiak Milano nagrodził laureatów IV edycji Śląskiej Jesieni Kulinarnej, w której w tym roku o miano najlepszego młodego kucharza walczyło 13 zespołów z Polski i zagranicy. Pierwsze miejsce zdobyły Karolina i Paulina z Bielska Białej. Serdecznie gratulujemy!

  • Trzecia edycja I love cooking rozpoczęta!

    Zapraszamy Państwa do wspólnej zabawy, przesyłania przepisów kulinarnych i zdobywania cennych nagród w trzeciej edycji konkursu I love cooking, który właśnie ruszył na fanpagu naszej firmy

  • news/swietaslowa.jpg

    #DobreSlowaNaSwieta - tego roku życzenia mają moc sprawczą

    7 grudnia ruszyła wspólna akcja Philipiak Milano oraz Fundacji Akogo?: #DobreSlowaNaSwieta. Do każdych życzeń, które nawzajem składać będą sobie Polacy za pośrednictwem Facebooka, marka Philpiak Milano dołoży od siebie 1zł

  • Sprzedaż bezpośrednia. Philipiak edukuje konsumentów

    Philipiak Polska, dystrybutor włoskiej marki Philipiak Milano, zainicjował kampanię edukacyjną mającą na celu szerzenie wiedzy na temat praw przysługujących konsumentom w przypadku zakupu towarów poza lokalem przedsiębiorcy. Centralnym elementem kampanii jest wydawany co tydzień, w dziewięciu milionach egzemplarzy „Poradnik konsumenta”.

  • news/zet.jpg

    Lato z Philipiak Milano i Radiem Zet

    Philipiak Milano wspólnie z Radiem Zet zorganizował dwa wakacyjne pikniki kulinarne, w najbardziej obleganych latem kurortach w górach i nad jeziorami. W imprezach uczestniczyło kilka tysięcy mieszkańców i turystów, którzy uczyli się gotować w naczyniach Philipiak Milano – prosto, smacznie i zdrowo.

  • Philipiak Milano Footvolley Polish Open 2014 Charzykowy

    Niesamowitą obsadę będzie miał turniej Philipiak Footvolley Polish Open 2014, czyli Międzynarodowe Mistrzostwa Polski w Footvolley, które odbędą się w dniach 12-13 lipca 2014 r. w Charzykowach. Organizatorzy postarali się o ściągnięcie do Polski kilku par zagranicznych, co w znacznym stopniu zwiększyło prestiż imprezy.

  • news/dziennikarzy2.jpg

    Przed nami III edycja Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy

    III edycja Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy odebędzie się w piątek 27 czerwca w warszawskiej restauracji Endorfina Foksal.

  • news/FB.jpg

    Światowy fanpage Philipiak Milano

    Miło nam poinformować, że 27 maja uruchomiliśmy międzynarodową komunikację na facebooku. Obecnie gościmy na naszym fanpagu 75 tysięcy fanów z Polski, Włoch, Rosji i krajów anglojęzycznych.

  • Dieta warunkiem właściwego leczenia

    13 marca w restauracji Platter by Karol Okrasa odbył się Obiad Czwartkowy po raz 29 zorganizowany przez firmę Philipiak Milano. Poświęcony był chorobom rzadkim, w których dieta ma podstawowe znaczenie dla właściwego leczenia.

  • news/FB.jpg

    50 tys. Fanów!

    Fanpage Philipiak Milano osiągnął pod koniec 2013 r. 50 tys. Fanów. To dla nas ogromne wyróżnienie. Wszystkim Wam serdecznie dziękujemy za czynny udział w dyskusjach, komentarze, porady, wspólną zabawę i promocje zdrowego stylu życia!

  • news/exanimo.jpg

    13. bal dobroczynny Fundacji Ex Animo

    "La Bella Italia" po takim hasłem odbył się 23 listopada w hotelu Sheraton 13. bal dobroczynny organizowany przez Fundację Ex Animo. Nasza firma była partnerem gali.

  • news/ekolo.jpg

    Ekologia w naszych kuchniach

    Co to znaczy ekologiczne warzywo? Jak sposób uprawy wpływa na wartość odżywczą pomidora czy marchewki? Gdzie znaleźć prawdziwie ekologiczne jajka? Jak odróżnić, czy mięsa pochodzą z dobrych hodowli? Na te i inne pytania odpowiedzieli goście ostatniego Obiadu Czwartkowego przy pomocy dietetyka Sylwii Leszczyńskiej oraz Karola Okrasy, znanego kucharza słynącego z szukania naturalnych smaków.

  • news/sól.jpg

    Numer specjalny Zdrowie&Smak

    Solić nie solić? Więcej, mniej, a może w ogóle zrezygnować z białej przyprawy. Nowy numer specjalny magazynu Zdrowie&Smak niemal w całości poświęcony jest tematyce soli.

  • Sport na plaży

    Firma Philipiak była jednym z głównych sponsorów Mistrzostw Świata w Siatkówce Plażowej Mazury 2013, które w dniach 1-7 lipca odbyły się w Starych Jabłonkach.

  • Druga edycja I love cooking

    Z dużą przyjemnością wspieramy realizację spektaklu muzycznego Chopin Musi Umrzeć. Musical reżyserowany przez Marcina Wronę miał swoją premierę 12 kwietnia w teatrze Palladium

  • Finał Konkursu I love cooking!

    Gratulujemy wszystkim laureatom konkursu kulinarnego I love cooking. Otrzymaliśmy 250 przepisów, z których prawie każdy zasługiwał na uwagę. Pierwsze miejsce i nagrodę w postaci Woka Philipiak za przepis Pikantne Tortellini z krewetkami zdobył Pan Paweł Kittner.

  • Gala charytatywna Ex Animo

    Bal charytatywny pod nazwą Wieczór Algierski Fundacji Ex Animo wspierającej Klinikę Onkologii Instytutu Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka odbdzie się 8 grudnia w hotelu Sheraton. Wspólnie z ambasadą Algierii mamy zaszczyt być partnerem tego wyjątkowego wieczoru

  • DBAJĄC O POWIETRZE I DOBRĄ DIETĘ, DBAMY O ZDROWIE

    Z przyjemnością wzięliśmy udział w ważnym edukacyjnym projekcie na temat smogu. Goście spotkania organizowanego przez AllAboutLife mieli m.in. możliwość poznania smaków i przepisów na detoksykacyjne soki, które powstały w wyciskarkach Philipiak Milano.

  • PHILIPIAK MILANO PARTNEREM EUROPEJSKICH TARGÓW PRODUKTÓW REGIONALNYCH

    Wspaniałe europejskie wydarzenie w Zakopanem obfitowało w niesamowicie różnorodne smaki i najwyższą jakość produktów.

  • SMAKI MIERZEI FESTIWAL KULINARNO-HISTORYCZNY

    15 i 16 lipca odbył się nad Bałtykiem Festiwal Kulinarno-Historyczny Smaki Mierzei. Swoje umiejętności kulinarne zaprezentowali m.in. Jan Kuroń, Aleksander Baron, Rafał Bernatowicz oraz nasz ambasador Dawid Budzich.

  • Warsztaty kulinarne

    Marka Philipiak Milano była partnerem warsztatów kulinarnych z Kamila Szczawińską, znaną modelką, mamą i miłośniczką zdrowego odżywiania.

  • PHILIPIAK MILANO PARTNEREM PIERWSZEJ MIĘDZYNARODOWEJ SZKOŁY KULINARNEJ W ŁODZI - ASHANTI

    Adepci Szkoły zdobywają umiejętność zdrowego przetwarzania żywności w naczyniach Philipiak Milano.

  • Metale ciężkie w diecie

    W miniony czwartek odbyło się kolejne spotkanie z cyklu „Obiadów Czwartkowych”. Tym razem dyskutowano o zagrożeniach, jakie niosą ze sobą obecne w naszej diecie metale ciężkie i zastanawiano się, w jaki sposób można ich uniknąć.

  • ECORGANIKA

    Marka Philipiak Milano została współorganizatorem strefy zdrowego gotowania podczas Dni Alergii i Nietolerancji Pokarmowej organizowanych w ramach targów Ecorganica, w Warszawskiej hali Ptak Expo.

  • Największe gwiazdy światowej siatkówki zagrają w Polsce z okazji 15-lecia Philipiak Milano.

  • Szef Kuchni Philipiak Milano Dawid Budzich gotuje na Polish Gourmet Festival w Dubaju.

  • Philipiak z nagrodą Polish Businesswoman Awards

  • Prawdy i mity o zdrowiu młodej mamy

  • news/smakczy.jpg

    Smak czy zdrowie?

    Spotkanie z Anną Lewandowską i Karolem Okrasą.

  • news/dobramarka.jpg

    Philipiak Milano wyróżniony nagrodą Dobra Marka 2015

    Wyróżnienie przyznawane jest najbardziej dynamicznym i najlepiej rozpoznawalnym markom na rynku polskim

  • Kolory kobiet Philipiak Milano

    Tematem dyskusji było łączenie pracy zawodowej z prowadzeniem domu. Gościem była nasza ambasadorka Mariola Bojarska-Ferenc

  • news/Expo.jpg

    Philipiak Milano na światowych Targach Expo

    W tym roku hasłem przewodnim jest „Żywienie planety, energia dla życia”.

  • news/modach.jpg

    Nowa charytatywna moda na Facebooku

    „Dobre Słowo na Święta” to kolejna z charytatywnych akcji, które poza sprawieniem komuś przyjemności i dobrą zabawą, mają na celu przede wszystkim zbiórkę pieniędzy na pomoc potrzebującym. W tym przypadku chodzi o zakup specjalistycznego sprzętu dla Kliniki Budzik” założonej przez aktorkę Ewę Błaszczyk. Wystarczy nagrać życzenia świąteczne bądź noworoczne i umieścić na Facebooku. W akcji może wziąć udział każdy.

  • news/wawer.jpg

    V Wawer Music Festival

    Piąta edycja Wawer Music Festival rozpoczęta. Gwiazdą wieczoru Hanna Banaszak, mająca wielu wielbicieli w Polsce i za granicą, zaprezentowała swój klasyczny repertuar. Firma Philipiak była partnerem wydarzenia.

  • news/serce.jpg

    Serce mediolańskiego smaku Philipiak

    Zapraszamy do poznania relacji z warsztatów gotowania Philipiak Milano, które odbyły się w 500-letniej Villi Sola Cabiati położonej nad brzegiem pięknego Jeziora Como

  • news/vege.jpg

    Wegetarianizm – moda, zdrowie czy ideologia?

    Pod takim tytułem odbyło się 31. już spotkanie z cyklu Obiady Czwartkowe, któremu firma Philipiak Milano patronuje już od 7 lat.

  • news/stowarzyszenie.jpg

    Philipiak Polska przyjęty do Polskiego Stowarzyszenia Marketingu SMB

    Philipiak Polska, włoski producent naczyń oraz jedna z największych firm sprzedaży bezpośredniej w Polsce, dołączył do Polskiego Stowarzyszenia Marketingu SMB. Celem Stowarzyszenia jest promowanie i współtworzenie odpowiednich warunków ramowych dla innowacyjności i akceptacji społecznej marketingu bezpośredniego jako pożądanej formy komunikacji w życiu gospodarczym.

  • Kulinarne trendy na Cibus w Parmie

    Kulinarne trendy zaprezentowane na siedemnastych targach żywnościowych Cibus we włoskiej Parmie, pokazały, że chodź mniej wychodzimy z rodzinami i przyjaciółmi do restauracji to jedząc w domu staramy się inspirować telewizyjnymi programami kulinarnymi. Eksperymentujemy z przepisami najlepszych szefów kuchni i tradycyjne przepisy naszych mam przestały nam najwyraźniej wystarczać.

  • news/poradnik.jpg

    Poradnik Konsumenta

    Wspólnie z szesnastoma największymi regionalnymi dziennikami należącymi do grupy Polskapresse oraz warszawskim radiem Kolor, marka Philipiak Milano edukuje Polaków w zakresie praw konsumentów.

  • news/homes.jpg

    Philipiak Milano i Holmes Place uczą gotować zdrowo!

    Philipiak Milano przeszkoli blisko 80 trenerów personalnych i dietetyków sieci siłowni Holmes Place. Warsztaty ze zdrowego gotowania poprowadzi dla nich Karol Okrasa. Wiedzę z zakresu diety oraz psychologii żywienia przekażą współpracujący z marką Philipiak Milano eksperci żywieniowi.

  • XXX Obiad czwartkowy za nami

    Co zrobić, aby nasz styl życia był zdrowszy? Takiemu zagadnieniu poświęcony był XXX już Obiad Czwartkowy, którego pomysłodawcą i wieloletnim mecenasem jest firma Philipiak Milano. Zaproszeni goście spotkali się 5 czerwca br., tym razem ponownie w letniej scenerii restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich, po to, aby zmierzyć się z tematem zdrowego odżywiania.

  • XXV jubileuszowy Obiad Czwartkowy

    Misja firmy Philipiak jest promocja zdrowego stylu życia. Poprzed organizacj Obiadów Czwartkocyh chcemy dotrzeć do szerszego grona odbiorców i wspólnie z artystami i ekspertami przekonywać, że warto jest dla własnego komfortu dbać o prawid?łowe nawyki żywienione.

  • Puchar świata w Zakopanem

    Lubisz skoki narciarskie i dobrą zabawę? Możesz wygrać wok Philipiak Milano! Jako sponsor Oprawy Artystycznej Pucharu Świata Zakopane 2014 zapraszamy do konkursu!

  • news/zdrowak.jpg

    Kuchnia polska jest zdrowa

    Udowodnili to goście XXVIII już Obiadu Czwartkowego, który odbył się 12 grudnia w warszawskiej restauracji Belvedere, obalając stereotyp, że typowo rodzime produkty są ciężkostrawne, tłuste i niewskazane.

  • news/mrozowska.jpg

    Monika Mrozowska Ambasadorem Kuchnii Pełnej Zdrowia

    Z wielką radością informujemy, że Pani Monika Mrozowska wstąpiła do Klubu Ambasadorów Kuchnii Pełnej Zdrowia.

  • Healthy Mission rozstrzygnięta

    Dziękujemy wszystkim uczestnikom misji Healthy Mission. Serdeczne gratulacje dla zwyci?zców i zdobywców największej liczby punktów

  • news/solniczkewyrz.jpg

    Ruszyła akcja Wyrzuć solniczkę!

    Od początku lipca ruszyła akcja Wyrzuć Solniczkę, której głównym przesłaniem jest zachęcenie Polaków do zmniejszenia ilości soli w codziennej diecie. Zgodnie z badaniami Polacy spożywają dwu, a nawet trzykrotnie więcej soli niż zalecenia Światowej Organizacji Zdrowia. Tym samym znacząco zwiększają ryzyko wystąpienia nadciśnienia tętniczego a także innych chorób i dolegliwości.

  • news/dziennikarzy.jpg

    Charytatywne Kulinarne Zawody Dziennikarzy

    W przedostatnią niedzielę czerwca w warszawskiej restauracji Vivandier odbyła się druga edycja Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy. W szranki stanęło dziesięć trzyosobowych zespołów, którym oprócz rywalizacji, przyświecał szczytny cel pomocy Warszawskiemu Szpitalowi dla Dzieci przy ul. Kopernika. Nasza firma była jednym ze sponsorów imprezy.

  • Ruszyła Healthy Mission

    Po całej serii niewyjajnionych zdarzeń i zniknięć naczyń Philipiak, nareszcie udało się ująć sprawców tych niezdrowych sytuacji. Specjalna grupa pościgowa odzyskała wszystkie cenne przedmioty. Teraz również Ty możesz zostać Bohaterem i rozpocząć Healthy Mission. Zapraszamy do wspólnej zabawy!

  • news/nozyk.jpg

    Szlachetne noże

    Nowe ekskluzywne zestawy noży ze stali szlachetnej to propozycja dla miłośników precyzyjnych cięć i nowoczesnego stylu. Najwyższej jakości materiały oraz mistrzowskie wykonanie gwarantuje trwałość i wygodę użytkowania.