Desery
1 kilogram sera
300 g cukru
200 g ugotowanej kaszy gryczanej
150 g masła
5 g proszku do pieczenia
10 jaj
2 płaskie łyżeczki startego imbiru
1 limonka
1 paczka budyniu waniliowego
2 łyżki bułki tartej
Żółtka utrzyj z cukrem i masłem na puszystą masę, dodaj ser i cały czas dokładnie mieszaj.
Dodaj ugotowaną kaszę gryczaną i imbir, zetrzyj do masy połowę skórki z limonki.
Dodaj proszek do pieczenia i budyń.
Na koniec połącz masę z ubitą pianą z białek.
Wyłóż masę do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy i piecz przez 30 min. w piekarniku w temperaturze 190 stopni C.
Satynowane wnętrze misy Philipiak zapewnia łatwe czyszczenie i jest niezwykle odporne na zadrapania. Szczelna pokrywa misy daje możliwość przechowywania w niej przygotowanych wcześniej potraw i zabezpiecza przed zanieczyszczeniem.