Zupy
2 kg kości rybnych oraz filetów
3 cebule
2 papryki czerwone świeże
2 selery korzeniowe
2 łyżki papryki słodkiej w proszku
pół łyżeczki ostrej papryki w proszku
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki oliwy
1 cytryna
sól i pieprz
2 ząbki czosnku
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 filety anchois
1 łyżeczka posiekanego kopru
2 łyżeczki majonezu
Cebulę pokrój w kostkę, warzywa obierz i rozdrobnij.
Przesmaż na oliwie na złoty kolor. Dodaj słodką i ostrą paprykę.
Przełóż kawałki ryb i zalej zimną wodą tak, aby przykryły powierzchnię warzyw.
Gotuj ok. 3 godziny na wolnym ogniu. Przetrzyj przez sito (wcześniej można delikatnie zmiksować), dopraw do smaku solą i pieprzem, a także sokiem z cytryny.
Majonez wymieszaj z jogurtem. Dodaj koper i posiekany czosnek oraz roztarte anchois. Zupę przed podaniem polej delikatnie sosem.
Duże naczynie Philipiak zapewni wygodę podczas gotowania zup i innych potraw. Satynowane wnętrze jest idealne w czyszczeniu oraz odporne na zadrapania, dzięki czemu możesz swobodnie miksować w nich składniki dań. Uchwyty wykonane są z bezpiecznych w użytkowaniu materiałów termoizolacyjnych zawsze pozostają chłodne.